Foresto-nyakorv_pic1

Az ötcsillagos védelem: a Foresto nyakörv

Miért olyan népszerű a Foresto nyakörv?

Én erre a kérdésre kerestem a választ, amikor arra jutottam, hogy a kutyák kiegészítőivel szeretnék foglalkozni néhány bejegyzés erejéig. Ezért is kerestem fel oldalakat, boltokat, hogy valamilyen következményt levonhassak összességében ezekről a termékekről. Nem tagadom, még az internetes fórumok is segítségemre voltak, úgyhogy összességében megtaláltam a legnépszerűbb befutót, ami nem más volt, mint a Foresto nyakörv. Úgyhogy nekem is ki kellett próbálnom. Az eredményeket néhány hét után fogom posztolni máskor is, most is megvártam ezt az időt, hogy legyen valódi és tartós tudásom arról, hogy egy Foresto termék mit is kínál. 

A Foresto nyakörvről

A Foresto nyakörvnek nagy rajonhói köre van a főrumokon, azonban érdekesnek találtam, hogy arról senki nem beszél, hogy gyakorlatilag a duplájába kerül, mint a többi hasonló termék. Azért nem akadályozott meg ez abban, hogy én is megvegyem. Elolvasva a termékleírást, furcsának találtam először, hogy azt írja, nyolc hónapon keresztül tartós védelmet biztosít az állat számára, azonban az interneten további termékleírásokat megnézve láttam, hogy más gyártók nem kínálnak ilyen hosszú időt. Az átlagos hatóidő egy-három hónap, így egy évben is ennek megfelelő darabszámot kell vásárolni, a három hónaposból hármat. Így már értettem, hogy a Foresto nyakörv miért ilyen drága, gyakorlatilag évente csak egyet vesznek a felhasználók egy állatnak, úgyhogy a bevételüket ebből az egy darabból kell szerezniük. Azonban egy átlagos háromezer forintos darab, amiből hármat is vehetünk egy évben, még többre jön ki, mint egy 7-8 ezer forintos Foresto nyakörv (persze a mindenkori árak ettől bőven eltérhetnek, ez a 2022-es év közepére érvényes csak). 

Foresto-nyakorv_pic3

Úgyhogy megértettem, miért kell a nyakörvnek annyinak lennie, amennyi volt. Már csak azt reméltem, hogy jól is fog működni. Ezért kevésbé jó a nagyobb ár, mert mi van, ha nem olyan hatékony, az ember meg megveszi ennyi pénzért? A másik fajtánál legalább kevesebbet bukik az ember. De közben az internet korában, hogyha megfontoltak vagyunk a termékek vásárlásával, annyira nem foghatunk mellé, nem? Hiszen én is láttam, hogy az interneten mindenki nagyon szerette ezt a terméket. És nem a hivatalos honlap értékeléseiről beszélek, amikről mindenki tudja minden terméknél és szolgáltatásnál, hogy hamisak és a gyártó maga fogalmazta meg őket. Azonban teljesen független fórumokon is jók voltak a visszajelzések. Azért voltak, akik azt mondták, hogy nem árt egy rágótablettával párosítani a biztos védelem érdekében, de az azért eléggé befolyásolta volna a posztom tartalmát és igazságtartalmát, úgyhogy én végül csak a Foresto nyakörv megoldására bíztam magam és a kutyám. 

Amit még tudni kell a Foresto nyakörvről elöljáróban, hogy a gyártó szerint szagtalan és vízálló, illetve el is pusztítja a bolhákat és a kullancsokat, nem csak elűzi őket. Reméltem, hogy tényleg így lesz. Nézzük is meg, hogy én mit tapasztaltam. 

Tapasztalatom a Foresto nyakörvvel

Amikor kibontottam a Foresto nyakörvet, azért egy pici szagot éreztem, de egyébként miután már kiszellőzte magát, ez nem volt jellemző. A csomagolásból látszott, hogy jól zár, úgyhogy a nyolc hónapot nem a gyártástól, hanem a kibontástól kellett számítani. Arról sajnos még nem tudok beszámolni, hogy valóban ilyen hosszú időn keresztül hatékony-e, azonban talán majd egy második bejegyzésben arra is sort kerítek, hogyha lesz időm, és még folytatni fogom a szériát, meglátjuk, hogy mennyire lesz kereslet rá. 

A felhelyezés nagyon egyszerű volt, gyakorlatilag ugyanúgy működik a Foresto nyakörv is, mint egy átlagos nyakörv, át kell bújtatni az állat nyakán és áthúzni a csaton. Nekem egy viszonylag kistestű kutyám van, aki már nem is fog nőni, úgyhogy én elég sokat le tudtam vágni a hosszából a terméknek, de látszott, hogy azért a kutyák nagy részére megfelelő méretet árulnak kisebb-nagyobb igazításokkal. 

Foresto-nyakorv_pic2

A jó hír, hogy a kutyám nem szedte le a drága nyakörvet, ettől féltem a legjobban. Azonban úgy tűnik, hogy mivel szagtalan, nem igazán zavarja őt. 

Ajánlanám-e a Foresto nyakörvet?

Mi kertvárosban élünk, de azért van kertünk, és eddig nem tapasztaltam kullancsokat a kutyám szőrében. A bolhákkal egyáltalán nincs gond, tavasszal tettem fel a Foresto nyakörvet és meg sem jelentek az én kis kedvencemnél, kábé hetente átfésülöm meg átnézem a bundáját, de tényleg nem találtam benne se bolhát se kullancsot

Mindenképpen, nekem bevált. Tudom, első kritikának rossz olyat feltenni, amiben semmi negatívat nem írok a termékről, de igazából én is úgy kerestem rá magára a nyakörvre, hogy megnézzem, miért ez a legjobb, és erre a kérdésemre kaptam is választ. Úgyhogy, én meg vagyok elégedve, már értem, hogy miért szeretik annyian és hogy miért kapott mindenhol öt csillagot ez a termék, én is annyit adnék rá. Ennyi lenne, amit le akartam írni, később jelentkezem majd egy új termékkel, amint találtam egy olyat, amibe érdemesnek találtam befektetni a kutyámnak és persze már néhány hetet használta is.