A tökéletes karácsonyi fotóstúdió

Miért fontos a tökéletes karácsonyi fotóstúdió?

Karácsonyi fotózáshoz szükséges a karácsonyi fotóstúdió. Fényképészként ez azért is igazán praktikus, mert nem kell elrohannunk a legközelebbi virágpiacra dekorációt vásárolni, hanem a legtöbb bérelhető fotóstúdiónál az ár már eleve tartalmaz minden használható kiegészítőt. Az ünnepi fényképezés ráadásul nagyon népszerű, különösen a kisgyerekes szülők körében, ahol a nagyszülők, keresztszülők, esetleg barátok minden évben új kollázst kapnak a csemetékről. Emellett ez egy élmény is a családoknak. Kellemes időt tölthetnek együtt, szeretetteljes készülődésben, hogy utána meglephessék szeretteiket munkájuk gyümölcsével. Különösen a babák és gyerekek fogják azt érezni, hogy szüleik minőségi időt töltenek velük egy varázslatos környezetben, a karácsonyi fotóstúdió falai között. Hogyan teremtsünk olyan környezetet, ahol a felnőttek és a gyerekek is felszabadultan érzik magukat és ahol így spontán, természetes fényképet születhetnek? A kulcs a barátságos, s egyben varázslatos környezet. Mivel az Ünnepekről van szó, minél látványosabb és harmonikusabb díszletet hozunk létre, annál könnyebb dolgunk lesz a továbbiakban. Ezeknek a fényképezéseknek a lényege az, hogy a jelenlévők megfeledkezzenek arról, hogy ez egy fotózás és csak élvezzék egymás társaságát. Erre számtalan módszer van.

Hogyan nézzen ki tökéletesen a karácsonyi fotóstúdió?

A megfelelően kialakított karácsonyi stúdió megalapozza az egész fotózás hangulatát. Milyen trükkökkel érhetjük el, hogy mindenki otthon érezze magát? Kezdjük a technikai oldalról boncolgatni a dolgokat. Ha így nézzük, akkor a díszlet nem más, mint a háttér. A bérelt karácsonyi fotóstúdió praktikusabb a munkához, mert a nyugodt háttér tulajdonképpen garantált. Senki sem fog belesétálni a képünkben, semmi sem vonja el majd a figyelmet a kép szereplőiről. Kedvünk szerint rendezzük be és át a munka során, míg, ha mi megyünk megrendelőink házába, akkor ezt nem minden esetben tehetjük meg. Érhető módon nem mindenki szereti, ha átrendezzük az otthonát, még akkor sem, ha fotósként jobban átlátjuk az összképet. Ellenben egy stúdióban minden az elképzelésünk szerint alakul. Ha harmonikus hatásra törekszünk, akkor válaszunk egymással kompatibilis, elegáns színeket a környezet feldíszítésére. Ilyen szín-triók a klasszikus arany-piros-zöld, ezüst-kék-zöld, fehér-arany-ezüst etc. Ne akarjunk túl sok színt használni, hacsak nem törekszünk eklektikus, retró hatásra. A fényeknek kulcsfontosságú szerepe lesz abban, hogy a képek esztétikája tökéletes legyen. A karácsonyi téma a legjobb alkalom arra, hogy túlzásba essünk. A gyerekeknek legyenek kihelyezve játékok, érdekes tárgyak, esetleg állatfigurák, amelyekkel elszórakoztathatják magukat, s mi elkaphatjuk ezeket a páratlan pillanatokat. A cél az, hogy mindenki szórakozzon. A háttérzene már a belépéskor segíti a hangulat megteremtését. Jelmezekkel valósággal megkoronázzuk az alkalmat! Ezek az apró praktikák garantálják majd a vidám, őszinte képeket.

Melyik karácsonyi fotóstúdió a legalkalmasabb a munkára?

Amikor helyszínt választunk, sok szempontot mérlegelnünk kell. Mivel egy nagyon speciális témáról van szó, ami rengeteg kiegészítőt igényel, keressünk olyan helyet, ahol mindezt biztosítani is tudják nekünk. A kellékek beszerzése és szállítása problémás lehet, sokkal jobban járunk, ha mindez már a helyszínen vár ránk. A Karácsonyi fotózás a G3 Stúdióban garantáltan azt nyújtja, amit ígér. Természetesen a díszlet csak egy szempont. A G3 stúdió nem csak ebben nyújt segítséget, hanem minden más szükséges eszközt megkapunk, beleértve a különböző ernyőket és reflektorokat.

Hogyan lesznek még tökéletesebb a karácsonyi fotóstúdió díszletei között készített képeink?

Kulcsfontosságú, hogy milyen objektívet és beállításokat használunk a képek elkészítéséhez. Az egyik legmegfelelőbb objektív a karácsonyi fotóstúdióban zajló munkához az 50 mm-es verzió. A több embert befogni képes, nagy látószögű objektív használata csábító lehet, ha szűk a hely, de a rövidebb fókusztávolságok olyan torzítást eredményeznek, ami elrontja a gondoson megkomponált képeinket.

A karácsonyi fotóstúdió díszletei között készített csoportképeknek meg van a maga technikája. A limitált hely miatt nagyon fontos, hogyan állítjuk be a képet. A cél az, hogy az emberek feje ne azonos szinten legyen. Ehhez használhatunk mindenféle magasságú széket, karosszéket, és annak karfáját. Emellett ügyeljünk a megfelelő mélységélességre is. F/4-5.6 körül ideális az érték, különösen, ha a család két sorban helyezkedik el. A beállított csoportképek legalább olyan fontos részei a karácsonyi fotózásnak, mint a spontánok. Ezeknél látszik mindenki arca és szeme, ezek azok a képek, amelyek nem az albumokban, hanem kihelyezett képkeretekben végzik.