A legjobb gépkocsi kölcsönzési lehetőségekről

A gépkocsi kölcsönzés előnyei

A gépkocsi kölcsönzésnek számos előnye van. Talán nem is gondolnánk, hogy milyen jól ki lehet vele jönni, azonban rengeteg pénzt tudunk megspórolni ennek a szolgáltatásnak hála. A döntés csak rajtunk áll, hogy tudunk-e élni a lehetőséggel, vagy inkább veszni hagyjuk. Éppen ezért, egy kicsit részletesebben be szeretném mutatni ezeket az előnyöket, és persze nem csak a gépkocsi kölcsönzésről lesz szó, hanem a különböző járművek bérléséről is, amelyeknek szintén megvan a maga haszna.

A gépkocsi kölcsönzés: okok

A gépkocsi kölcsönzés előnye természetesen nem csak a spórolási lehetőségben rejlik, hanem számos egyéb tényezőben is. Ezek egyike a környezettudatosság. Hogyha egyébként tömegközlekedést használunk, és nem saját járművel járunk, akkor máris sokat tettünk a bolygónk védelme érdekében. Ez persze nem csak a leendő utódainknak ad lehetőséget arra, hogy egy kényelmes, egészséges bolygón éljenek, de nekünk is hasznos lehet, hogyha legalább ennyivel kevesebb szennyeződés kerül a levegőbe körülöttünk.

És persze nem elhanyagolandó a költségek kérdése sem. Egy saját jármű megvásárlása már önmagában is igen költséges vállalkozás, ha újonnan vesszük, több millió forint, de még használtan is több százezer, amennyiért egy saját járművet tudhatunk a birtokunkban. Azonban érdemes azt is tudni, hogy nem csak a megvásárlásnak vannak költségei, hanem gondoskodnunk kell a kötelező papírokról, forgalmiról, rendszeres karbantartásról, javítási munkálatokról. Évszakoknak megfelelő gumit kell vennünk és felszereltetnünk a kerekekre, gondoskodnunk kell a megfelelő autóbiztosításról is.

Emellett persze használati költségek is vannak, amelynek jelentős részét a benzin teszi ki, ha benzinmotoros járművet választunk, de emellett persze cserélnünk kell mindenféle folyadékot, égőt a kocsiban, a megfelelő tisztítás pedig magába foglalja az üléshuzatok időleges cseréjét és mosását is.

A gépkocsi kölcsönzés ezzel szemben semmilyen hasonló költséggel nem jár, számunkra két fontos kiadás van vele szemben: egyrészt gondoskodunk kell az üzemanyag meglétéről, másrészt pedig a bérleti díjat kell megtérítenünk még mielőtt használatba vennénk a járművet. Hogyha külföldre megyünk, természetesen lehetnek extra díjak, ezeket azonban a saját járművünk esetében is meg kellene térítenünk. Ugyanez a helyzet az autópálya matricákkal. A kölcsönző cégek általában több népszerű úticélhoz vezető matricával is ellátják az autókat, ami további spórolási lehetőséget biztosít az ember számára, azonban ezt nem várhatjuk el minden egyes útszakasz esetében. Érdemes lehet érdeklődni még a bérlés előtt, hogy a kinézett autó milyen matricákkal rendelkezik, és ha az adott jármű ezzel nem rendelkezik, akkor esetleg van-e olyan lehetőség, amelyik számunkra megfelelő lenne.

A gépkocsi kölcsönzés általában akkor jön szóba, amikor hosszabb távra utazik az ember. A fővárosból vidéki rokonokhoz, nyaralás miatt vagy külföldi út során szoktunk járműveket bérelni. Ez akár még akkor is jó megoldásként szolgálhat, hogyha egyébként rendelkezünk saját járművel, azonban abban nem bízunk eléggé. A vontatás még a szomszéd városból is igen költséges lehet, azonban hogyha a fővárosból a Balatonra vagy a Velencei-tóra utazunk, ennek az ára az egekbe szökhet.

A gépkocsi kölcsönzésen túl: milyen lehetőségeink vannak még?

A gépkocsi kölcsönzésen túl a kölcsönző cégek még számos lehetőséggel rendelkeznek, amelyeket érdemes lehet mindenki számára kihasználni. Építkezés során jól jöhet például egy platós teherautó, amely segítségével könnyedén tudunk szállítani szóródóanyagot, és törmeléket is. Ezzel sokat spórolhatunk, hiszen saját magunk tudjuk beszerezni az építkezési anyagokat, külső segítség nélkül. A szállítási költségekkel így nem kell számolnia az embernek. Költözés során is segítségünkre lehet egy jármű kölcsönzése, ilyen például a ponyvás teherautó. Hogyha pedig céget vezet az ember, amely nem tartós élelmiszerekkel is foglalkozik, azoknak a szállításában lehet segítségére egy hűtőautó kölcsönzése.

A gépkocsi kölcsönzés összességében

Láthatjuk tehát, hogy a gépkocsi kölcsönzés milyen sokoldalú. Bérelhetünk cégként és magánemberként. Munkaügyben utazhatunk vagy szállíthatunk ennek a segítségével, de ugyanúgy tudjuk nyaraláshoz, sőt külföldi útjainkhoz is használni. Az ember könnyen rájöhet, hogy tulajdonképpen nincs is szüksége saját járműre, hogyha a hétköznapi egyszerű közlekedést meg tudja oldani tömegközlekedéssel vagy biciklivel. Minden más fontos eseményhez ott van az ember számára a gépkocsi kölcsönzés, amellyel kíméljük a környezetünket és persze sok pénzt is meg tudunk spórolni az évek során. Ráadásul mindig az adott körülményeknek megfelelő utasteret, utasszámot tudunk választani, ami megkönnyíti a közlekedést. Így juthatunk el egészen a nagyobb járművekig, amikor bútorok szállítására kerül a sor, költözésre vagy építkezésre. A bérlés mindenképpen a segítségünkre lesz, a gépkocsi kölcsönzés pedig különösen előnyös lehet számos esetben.